marjamch.blogg.se

Bloggar om livet.

Paus från sjukhusvärlden

Kategori: Allmänt

Rubriken talar sitt eget språk. Någon gång i livet, rätt snart hoppas jag. Sitter och kollar på olika recept och drömmer om en framtid bort från allt som har med mitt sjuksköterskeyrke att göra och istället satsa på mat och bakelser. Klassar mig inte som mer än duktig i området, men intresset finns.

Kommentarer

  • Ayoub säger:

    Kom ihåg att vi besöker dig på torsdag insha_Allah.

    2013-11-18 | 06:49:30
  • ... säger:

    Hej...
    kom in på bloggen av slump. En bra blogg och jag gilla den mer för att du är ssk. Det är mitt dröm yrke. Men kan inte läsa till det. För att det innebär en del saker jag inom islam inte får se eller röra , ett kort ex att duscha män . Hur gör du?

    Svar: Hej! Som sjuksköterska duschar du väldigt sällan män, men det är beror så klart på vilken avdelning du jobbar på. För det mesta är det undersköterskor som duschar män, men visst kan man som sjuksköterska sätta urinvägskateter osv . Jag vet inte vad islam säger om det, men jag tänker rent allmänt i de arabiska länderna, t ex läkare som opererar de ser ju delar av te x kvinnor som de egentligen inte får se, men man gör det för att de inte ska dö eller för att de ska bli friska. Jag ser det som samma sak, när jag sätter en urinvägskateter eller när jag duschar en man. Har väldigt svårt att tro att det skulle vara haram, men jag kan kolla upp det. Om du vill skicka ett mail till mig så kan vi diskutera det mer,[email protected]
    Marjam

    2013-11-23 | 09:12:53
  • marjam säger:

    jag hittade denna länken http://islamqa.info/en/ref/112061
    och denna
    http://islamqa.info/en/127491


    2013-11-25 | 18:02:31
    Bloggadress: http://marjamch.blogg.se/

Kommentera inlägget här: